10 juni 2007

Namaaksport

...de Stentor, vrijdag 8 juni (klik op het artikel om het te kunnen lezen)...

Het grote sportnieuws van de afgelopen week is de landelijke media ontgaan; gelukkig is er dan altijd nog de Stentor. Topvoetbalster Sanne Pluim mag van de KNVB niet bij FC Twente gaan spelen omdat Twente dan te sterk wordt. Ik herhaal: topvoetbalster Sanne Pluim mag van de KNVB niet bij FC Twente gaan spelen omdat Twente dan te sterk wordt. Begrijpt u het? Nog één keer dan: topvoetbalster Sanne Pluim mag niet bij FC Twente gaan spelen omdat FC Twente dan te sterk wordt. Zegt de KNVB en blijkbaar luisteren ze daar naar.
De uitleg: het is niet eerlijk voor de andere clubs in de kakelverse eredivisie van het damesvoetbal. Dat staat allemaal in een convenant van de KNVB.
Dames die voetballen, okay, zo zullen ze bij de KNVB hebben gezegd. En omdat ze heel goed kunnen voetballen, beginnen we daar een eredivisie voor. Ook best. Maar dat de sterken vervolgens gaan winnen van de zwakken, dat kunnen we die vrouwen natuurlijk niet aandoen. Allemaal even sterk. En elke wedstrijd gelijk spelen, dames. Het mag niet op echt voetbal lijken. Laat dat maar aan de mannen over.

Metz leest de krant

PS: Tim Krabbé - hij parkeerde zijn racefiets van de week trouwens bijna onder mijn auto - beschreef eens een hardfietswedstrijd die hij als kind deed met een jongetje uit de straat. Hij won. Waarop het verliezende kind zei: "Maar dat is niet eerlijk want jij kan harder fietsen".

Geen opmerkingen: