14 januari 2008

Dagboek uit een wachtwijk (9) - kinderen gratis


Eén van de redenen om het hele welzijnswerk in mijn prachtwijk weg te halen bij de oude uitvoerder en via een aanbesteding te stallen bij een commerciële partij, was het ongerijmde tariefbeleid van de oude uitvoerder bij kinderclubjes. Jazzballet, theater, sieraden maken, taekwondo, ik heb het over dat soort clubjes voor buurtkinderen, bedoeld voor ontwikkeling en ontmoeting, bij voorkeur te houden in vakantietijd en op woensdagmiddagen.
Hoe zat het namelijk met dat ongerijmde tariefbeleid? Het ene kind betaalde meer dan het andere terwijl de ouders even arm waren! Of nee, alle kinderen betaalden juist evenveel terwijl de een rijkere ouders had dan de ander! Alhoewel, nee, om precies te zijn was het zo dat het te goedkoop was voor de een en te duur voor de ander terwijl de overheid maar doorsubsidieerde! Nou ja, een zooitje dus waar de wethouder van af wilde.
Dat is gelukt. De firma Civic Zeeburg was de eerste vakantieweek van 2008 gesloten en organiseert vooralsnog geen activiteiten voor kinderen. Het is nu allemaal gratis en voor niks.

Metz in de buurt

Geen opmerkingen: