13 mei 2007

Goedemorgen de mantelzorger (39) - de binnen gesloten buurvrouwen


"In zijn wekelijkse weblog gaat Jim Schuyt, voorzitter directie Onrust & Alliantie, in op zaken die hem raken, op gebeurtenissen die in het nieuws zijn of in het nieuws zullen komen, op wonen en woonbeleving en de menselijke maat."



Week 17 van de operatie portiekdeur verplaatsen begint. Denk niet dat er de afgelopen weken niets gebeurd is! Er is bepaald niet stil gezeten bij de corporatie. Ze doen er alles aan om van ons probleemportiek een prachtportiek te maken. Zo heeft de Alliantie een brief gestuurd. Ook blijkt er door de aannemer een bijzonder slot te zijn geplaatst in de buitendeur van het portiek. Een slot dat je van binnenuit met de sleutel op slot kan draaien. Een nachtslot in de hal. Wel zo veilig. Maar nu kan de buurvrouw de deur niet meer vanuit haar eigen huis open doen. Op vrijdagochtend bijvoorbeeld, als de thuiszorg aanbelt. En praten door de hallofoon kan ook niet meer dankzij de vooruitgang dus dat belooft wat. Tja, zal de woningbouwvereniging tegenwerpen: doe die deur dan ook niet op slot 's nachts. Daar hebben ze natuurlijk gelijk in. Ik zal het de zeventien bewoners met elk een sleutel op zak, uitleggen.
Ook de brief is bijzonder. Het is volgens meneer Langeslag allemaal de schuld van de leverancier van de postkasten. Nooit is het de schuld van de baas. Altijd is er ergens wel een onderknuppel te vinden die fout zit. De Alliantie kan heel goed plannen, de firma Onrust kan heel goed postkasten plaatsen maar ja, die vervelende leverancier toch. Begrip moeten we hebben. Begrip voor het onvermogen van de Alliantie om binnen acht weken een deur twee meter op te schuiven. "Volgens de nieuwe planning worden de portieken in mei 2007 aan ons opgeleverd". Wanneer vervolgens buurvrouw De Vries weer over háár portiek kan beschikken, vermeldt de nieuwe planning niet.

Metz de mantelzorger

Geen opmerkingen: