26 februari 2013

Ouwelulle 2

Ze bevolken in dit tijdsgewricht in toenemende mate nieuwsrubrieken: de mensen van mijn generatie.
Een tijdje geleden werden ze uitsluitend gevraagd als er een vertederend en simpel commentaar moest worden geleverd op een nieuwerwetsigheid dat in het leven zijn entree had gedaan : ' En mevrouw van Dalen, wat vindt u van de Ipad?' 'Nou mijnheer, in mijn tijd haddden we dat niet, toen spraken we nog met elkaar.' Nu zijn wij oudjes zelf de klos en worden een stuk venijniger. Ze pakken ons alles af, we hebben er zelf voor gespaard. Ze weigeren hun economische levenscyclus te erkennen: als je jong bent krijg je geld voor onderwijs en scholing, als je werkt bouw je vermogen en pensioen op, dat je als een spaarpotje gebruikt voor je oude dag.
En dan exit!
Maar nee, deze rancuneuze landopbouwers, deze ouwe patatgeneratie die in hun leven alleen maar vooruitgang heeft meegemaakt gooit de kont tegen de krib. Ze willen gratis worden verzorgd en zoals een ingezonden brievenschrijver in de NRC opmerkte: we kiezen er dan voorom de erfenissen te beschermen in plaats van de AWBZ betaalbaar te houden.
Die opportunistische zeveraars gooien nu triomfantelijk hun laatste wapen in de strijd door te melden  dat ze lekker hun geld gaan opmaken, kunnen ze straks toch nog hun hand ophouden.
Doen ouwetjes, goed voor de economie!

freek

Geen opmerkingen: