17 september 2007

Honda Osira

...Het Parool, 17 september...

Het buurthuis in de Indische Buurt van Amsterdam, de peuterspeelzaal, het jongerenwerk, het maatschappelijk werk en de ouderenclub, ze zijn nu allemaal aanbesteed. Ik woon nu eenmaal in een state-of-the-art-buurt als het gaat om marktoriƫntatie. Civic heet de organisatie die voortaan voor de binding in de buurt gaat zorgen. Nooit van gehoord maar dat klopt. Civic is namelijk nieuw. Het is een consortium. En in dat consortium zitten de B&A-groep, Partou en Click F1. Een consortium van een afkorting, een groep, een Frans woord, een Engelse term en een code; als dat geen prachtwijk wordt! Het is wel even wennen hoor, zo'n consortium met een Hondanaam.
Was jaren geleden het aanbod-gestuurd werken overboord gegooid, nu moet ook het vraag-gestuurde welzijnswerk eraan geloven. Zelf doen, luidt de boodschap van stadsdeel Zeeburg. Dat is vernieuwend en scheelt ook in de kosten. Komt door de "innovatieve aanpak, goed uitgewerkte producten, nieuwe methodes en een helder systeem van verantwoording" van het consortium. Dat was vroeger dus niet zo, denk ik dan. Toen was het zo'n lullige stichting: almaar kommer en kwel met oude wijn in nieuwe zakken, slecht uitgewerkte producten, ouderwetse methodes en een troebel systeem van verantwoording.
Het vangnet blijft, wordt zelfs hoofdzaak, dus de honderd mensen die hun baan gaan verliezen kunnen in de zorgsector solliciteren. Het Parool was zo attent direct onder het artikel een advertentie te plaatsen waar ze terecht kunnen.

Geen opmerkingen: