22 juli 2006

Baggeren voor de veiligheid

...klik op de foto voor een vergroting...

Toevallig lag in de berm van de N244, ter hoogte van dit bord, het verslag van de projectgroep Binnenvaart van de provincie Noord Holland:

Hij van Scheepvaart: "Ik wou even meedelen dat we zijn begonnen het Noordhollands kanaal bij de fabrieken uit te baggeren. Aan- en afvoer kunnen dan weer jaren vooruit."
Zij van Communicatie: "Dat moeten we communiceren naar de burger toe."
Hij van Scheepvaart: "De burger merkt er niks van. En de fabrieken en hun leveranciers weten het al."
Hij van Bestuur, Strategie en Management: "Hier kan de provincie een herkenbaar gezicht aan de kiezer laten zien. Precies wat de gedeputeerde wil."
De externe voorzitter van het adviesbureau: "Een public statement ter plekke, de credits naar de gedeputeerde, dat is ons target."
Zij van Communicatie: "We plaatsen een bord met een tekst die de burgers aanspreekt en we organiseren een fotomoment. Wat moet erop staan? Ik stel voor iets wat de burgers echt bezig houdt."
Hij van Bestuur, Strategie en Management: "Veiligheid! Daar draait het om."
De externe voorzitter van het adviesbureau: "Terrorismedreiging, een adequaat en pro-actief handelende provincie, de provincie baggert voor uw veiligheid."
Zij van
Communicatie: "Prima, maar we moeten ook iets positiefs communiceren, we maken het toch zeker schoner met dit werk?"
Hij van
Scheepvaart: "We maken het alleen maar dieper."
Hij van Bestuur, Strategie en Management: "Nee nee, hier raken politiek bestuur en burger elkaar. Schoon en veilig, daarvoor gaan de mensen naar de stembus. Een full colour bord wil ik naast het kanaal, de gedeputeerde onthult het, pers erbij, full exposure."
Hij van
Scheepvaart verlaat de vergadering: "Ik ga aan het werk als je het niet erg vindt."
Zij van Communicatie: "Jammer dat 'Scheepvaart' niet inziet hoe je het belang van de provincie over het voetlicht kan brengen".
De externe voorzitter van het adviesbureau: "Ik zal eens met de gedeputeerde opnemen hoe wat dit tekort aan corporate identity bij hem van 'Scheepvaart' op kunnen lossen. Hoe oud is die man eigenlijk?"

Metz in het land

Geen opmerkingen: