04 oktober 2006

Waarom?

...klik op de foto voor een vergroting...

Waarom hangt Eigen Haard een bord met de tekst "Bennink vervangt hier CV ketels" aan de gevel? Niemand heeft last van dat vervangen, er staan geen containers op straat en er wordt ook geen raar geluid bij gemaakt. Zonder dat bord zou niemand zich afvragen: "Hé, wat gebeurt hier eigenlijk? Ze zijn potdikkie toch niet de CV-ketels aan het vervangen zonder daar nadere mededelingen over te doen!".
Zou het bord bestemd zijn voor het uitvoerend personeel van de firma Bennink? Dat die lui 's ochtends de wijk binnenrijden, beetje kriskras rondtoeren op zoek naar hun werkplek en een zucht van verlichting slaken als ze dit bord zien: "Ah, hier is het".
Of heeft de oude Bennink korting geboden als er een modern gespannen doek zou worden opgehangen met een overzicht van wat die firma Bennink wel niet allemaal in zijn mars heeft?
Misschien is het gewoon snoeverij, passend in de heersende etaleerzucht. Het gaat er niet om dát je iets doet, het gaat er om dat je laat zien dat je wat doet, desnoods zonder wat te doen. Oeps. Ze zullen toch wel echt de CV-ketels vervangen? Ik zie geen containers, ik hoor geen geluid. Ik vrees het ergste voor deze bewoners de komende winter.


Metz in de buurt

Geen opmerkingen: