07 oktober 2006

Wel gek

...voorpagina de Volkskrant, zaterdag 7 oktober...

Het is niet gek dat de Volkskrant gedurende tien weken op zaterdag lijsttrekkers interviewt.
Het is niet gek dat ze dus ook Geert - 'wie zich niet aanpast, gaat het land uit' - Wilders ondervragen over van alles en nog wat.
Eveneens is het niet gek dat Geert - ik zou zeggen: ga dan - Wilders verklaart dat hij "gek wordt van al die moskeeën".
Zo ook is het niet gek dat andere politici opmerken dat Wilders blijkbaar aandacht zoekt.
Wel is het gek dat de Volkskrant het gedachtegoed van Wilders verheft tot voorpaginanieuws. Waarom hecht de Volkskrant zoveel waarde aan de uitspraken van Geert Wilders? Mogelijkheid één: de krant wil hem ontmantelen. Eerder is Pim Fortuyn door dezelfde krant aan de schandpaal genageld. De grondwet! Artikel 1! Oei oei. Fortuyn moest weg bij Leefbaar Nederland en de Volkskrant had het volk op tijd gewaarschuwd. Nu ziet deze krant voor zich zelf weer een reddende rol weggelegd. Hoofdredacteur: H. Brinkers. Dat is mogelijkheid één.
Mogelijkheid twee: nieuws maken door van niets iets te maken. TV-bulletins nemen het over, andere politici wordt om een reactie gevraagd, de Volkskrant wordt genoemd, de krant krijgt aandacht, Wilders krijgt aandacht, eerlijk zullen we alles delen. Een mooi voorbeeld van de mediacratie, de omklemming waarin parlement en pers elkaar beet houden.
Twee mogelijkheden, meer kan ik er niet verzinnen. Kiezen tussen Mussert of Moskou doe ik niet.


Metz leest de krant

Geen opmerkingen: