05 juni 2008

Kay doet z'n best

Het is niet goed voor de beweging dat er al een week stilte is rond Rita. Een beweging moet wel bewegen. Maar gisteren liet Kay weer van zich horen. Hij liet Rita opdraven bij de twee gristenmannen die P. en W. vervangen om, zoals de mannen een dag eerder aankondigden, over haar tour door Nederland te spreken. Maar vlak voor de uitzending, zoals de mannen gisteravond zeiden, wilde Kay het over het intrekken van de bewaking hebben, en dat deed Rita dus. Kay hanteerde een tweesnijdend zwaard: Rita als slachtoffer en Den Haag als boeman.
Rita kweet zich ernstig van haar taak: zwaar en humorloos.

Vroeger hadden deze opzetjes nog een beetje kwajongenspret in zich.
Ouderen onder ons kennen wellicht nog Ernst Bakker, nu burgemeester van Hilversum, daarvoor kamerlid en daarvoor chauffeur en spindokter van Jan Terlouw, die weer eertijds voorman van D'66 was.
Die Ernst reed Terlouw naar een spreekbeurt in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen en zag onder het rijden een schaap dat in een sloot geraakt was. Hij stopte de auto, belde een fotograaf van het ANP; de mannen wachtten tot die was gearriveerd, waarna Terlouw manhaftig te water ging om het schaap op het droge te helpen. De volgende dag een foto op pagina één. Ernst is voor zijn toegewijde en inventieve houding goed beloond.

Dus Kay, verzin iets met een schaap of desnoods met een geit.

freek

Geen opmerkingen: