07 april 2009

Glaasje champagne?

Onlangs ging de firma Kroymans failliet, importeur en dealer van dikke auto´s. Zelfs voor een handelaar in overdaad bleek één miljard euro schuld teveel. Duizend werknemers zijn nu voor hun inkomsten aangewezen op een uitkering van het UWV.
Hoe zou het intussen de baas vergaan, de 69-jarige kleinzoon van de oprichter en enige aandeelhouder Frits Kroymans?
Uitstekend, zo kan ik u uit de eerste hand meedelen. Omdat hij vliegen met zijn privé-jet in deze periode vond misstaan tegenover het personeel, vloog hij afgelopen vrijdag met Air Berlin van Amsterdam naar Mallorca. Net als ik, samen in de Economy Class want anders hebben ze niet bij Air Berlin.
Wees nu niet bevreesd dat Frits Kroymans door de dalende verkoop van Hummers, Maserati´s en Cadillacs krap bij kas zit. Zijn privé-vermogen - volgens Quote bezit Frits 405 miljoen euro - heeft hij namelijk als een goed huisvader apart gehouden van zijn zakelijke beslommeringen.
Ik moet zeggen: Frits is een prettige buurman tijdens een middellange vliegreis. Hij praat rustig de twee uur vol zonder ook maar één moment zijn positieve kijk te verliezen op het wereldgebeuren (een gebeuren waarin de rol van Frits Kroymans zelve niet onderschat kan worden!) alsook op de natuur in het algemeen en de kittig gekapte stewardessen in het bijzonder. Verder kan ik meedelen dat Frits Kroymans van zijn drie rijen verderop gezeten vrouw houdt ("Ze is lief") en zijn tweede worp adoreert ("Schatten van kinderen zijn het"). Om vrouw en kinderen nog meer te vertroetelen dan hij al gewoon was, heeft hij het zwembad bij zijn huis op Mallorca afgelopen maand laten verlengen van acht naar twaalf meter. Trouwens, wie meent dat Frits onbekwaam zou zijn om eens een stapje terug te doen, heeft het mis. Zo heeft hij de bemanning op zijn schip gereduceerd van acht naar drie man! De reden daarvoor was een gebrek aan privacy. Vroeger hing er overal personeel rond terwijl de resterende drie bedienden zich nu vóór op de boot ophouden wanneer er even geen taakjes zijn. Hij kan het iedereen aanraden. Ja, dat faillisement is niet leuk maar ook over de inzet van het UWV kan Kroymans niet anders dan positief oordelen. Glaasje champagne? vraagt Frits wanneer de favoriete stewardess langs schuifelt.

Metz in het vliegtuig

Geen opmerkingen: