18 september 2006

Taalkleren

Nog erger dan de kwezels van Yorin en BNN die shoots doen voor een make-over, zijn de beleidsmakers uit de echte wereld. Het zijn vlotte mannen en vrouwen, ambtenaren en politici, die woorden oppompen en zinnen verweken door de gewone zaken des levens te injecteren met reclamekreten en pretentieuze vergezichten. Een les onkruid wieden heet in die wereld talentontwikkeling, een cursus solliciteren geschiedt in een vrouwen empowermentcentrum. Een buurthuis is een multifunctioneel centrum geworden, een bejaardenhuis een kangoeroewoning met een zorgknooppunt, de sociale dienst heet voortaan dienst werk en inkomen (geen werk en geen inkomen, vandaar) en de hele stad een civil society.
De nieuwe taalkleren van de keizer.

Metz hoort het aan

PS Tijdelijk staat de weblog open voor commentaar. Het spreekt voor zich dat hij dicht gaat wanneer er wordt getierd, zeker wanneer dit in het Engels geschiedt. Zwijgen mag ook.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik wil geen commentaar geven. En al helemaal geen tijdelijk commentaar. Wel wil ik reageren op 'Metz kijkt rond'. Mijn reactie luidt: blijf vooral kijken, dan heb ik af en toe wat te leuks te lezen op internet.