09 juli 2007

Goedemorgen de mantelzorger (45) - tevredenheid

De jongste aanbesteding voor het stadse vervoer heeft de gebrekkige en oudere Amsterdammers weer een nieuwe busonderneming opgeleverd: Connexxion. Deze maatschappij neemt het pookje over van ... ja van wie ook weer? Hoe dan ook, sinds 1 april staat Connexxion Taxi Services klaar als de nieuwe Valys-vervoerder. Eerder werd Traxx na een aanbesteding omgedoopt in Valys maar om nu opnieuw de naam te veranderen, dat vonden ze te ver gaan. Het lijkt wel alsof de overheid zich een beetje schaamt voor het circus van de aanbestederij.
"Wij zijn voortvarend en goed van start gegaan", meldt Connexxion in een brief aan de gebrekkige en oudere Amsterdammers.
Het is tegenwoordig gebruik om het uitdelen en ontvangen van complimenten in één hand te houden. Ongevraagd een veer in je eigen reet steken en passanten daar omstandig op wijzen; het vergt enige lenigheid maar die kundigheid beheerst Connexxion. "Met de zonnige dagen in april en met name de paasdagen is er zeer veel gebruik gemaakt van Valys. Het aantal ritten was dan ook direct al zeer hoog". Wie had dat gedacht na dat zeer vele gebruik? "Hoewel er in incidentele gevallen ook dingen niet helemaal goed zijn gegaan, hebben we de eerste proef naar tevredenheid doorstaan".
Da's mooi.
Buurvrouw De Vries is zo'n incidenteel geval. Op 11 mei 2007 moest ze naar het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Het busje kwam niet (druk!) en dus belde ze een particuliere taxi voor invaliden. Na het onderzoek in het ziekenhuis nam Connexxion de telefoon niet meer op. Bezig met die veer natuurlijk. Het ziekenhuis heeft ook gebeld, de politie zelfs maar het mocht allemaal niet baten. Na anderhalf uur belde de buurvrouw in arren moede de concurrent die haar ook heen had gebracht. Dat was dan twee keer € 22,40, contant af te rekenen en het Zilveren Kruis ziet geen reden om dit te vergoeden. Met deze vervoerder hebben ze immers geen deal. En dat de overheid het vervoer van invaliden alsmaar aanbesteed, net zo lang tot een oude hippie met een Lelijke Eend geacht wordt alle oudere Amsterdammers van hot naar her te rijden, daar heeft de verzekering geen boodschap aan.
Misschien zou buurvouw De Vries dat trouwens wel kek vinden, in zo'n oude Eend worden rond gereden.

Metz de mantelzorger

Geen opmerkingen: