08 december 2009

Vertrek

Ons prachtblad (sinds 1752) bericht ons over het uitzwaaien van Sinterklaas. Dit fenomeen neemt volgens onze krant hand over hand toe en men toont ons een foto van een dorpje, even voor de Waddenzee, alwaar Sinterklaas in tabberd maar met reispet in een camper stapt om naar Spanje af te reizen. De schooljeugd staat erbij, kijkt er naar en zwaait. Deze officiële uitzwaai is belangrijk voor het 'verwerkingsproces' bij kinderen, meldt onze krant monter en voegt daar aan toe dat de Nederlandse Vereniging voor Autisten (NVA) hier erg blij mee is.

Ik geloof het graag en heb te doen met ontregelde autische kindjes, die ' wekenlang van slag zijn' vanwege het feit dat Sinterklaas wel gekomen, maar niet vertrokken is.

Om autisten nog meer structuur te bieden wil ik voorstellen dat als Sinteklaas vertrekt, de Kerstman om de bocht aan komt 'johoën' en dat ze op de stoep van de C1000 elkaar de hand schudden.Vertrek en aankomst worden dan gestructureerd aangeboden in een begrijpelijke context en zonder de ruis van een tijdlek.

freek

Geen opmerkingen: