16 januari 2014

Stapelen 144

Vrouw en ik waren in G bij W. Er gaat niets boven G en W. is de grote animator van het Le Roy gebied in een wijk van deze stad. De principes van deze eerste stapelaar van de ecokathedraal worden hier nog steeds op grote schaal toegepast: een natuurlijke omgeving met stapelbouwwerken en overal verrassende doorkijkjes. Lewenborg heet de wijk. De bewoners zelf onderhouden het gebied en krijgen daarvoor een bedrag per jaar van de gemeente G. Totdat ook de gemeente moest bezuinigen. Er kwam dus een voorstel om het onderhoud voortaan door de gemeentelijke plantsoendienst te laten doen, met alle kaalslag van dien.  Men wilde dit plan toelichten op een bijeenkomst met wijkbewoners.
W de zachtmoedigheid zelve, maar niet gespeend van strategisch vernuft heeft toen bij alle wijkbewoners, die in het verleden een stukje publieke grond bij de tuin hadden gesmokkeld een brief door de bus gegooid met daarin het voornemen van de gemeente en een oproep om op de vergadering te komen.
De gemeente die rekening had gehouden met een opkomst van een twintigtal ideologisch gedreven bewoners, zag zich nu geconfronteerd met een zaal met 150 mensen, waarvan het merendeel benauwd was voor het eigen hachje, maar dat wijselijk niet lieten blijken.
Kortom, de gemeente was zo onder de indruk van het massale verzet en het grote draagvlak voor het ecologisch beheer in eigen hand, dat men de subsidie aan W zijn club handhaafde.
Wij liepen met W rond en zagen dat het goed was!

Freek

Geen opmerkingen: