11 januari 2015

De Chinees

Nog niet zo lang geleden kende de Indische Buurt alleen restaurants van Chinezen. Drie stuks. De Chinezen in de Javastraat en de Molukkenstraat waren zo stil dat ik er nooit een voet over de drempel heb durven zetten. Wel bezocht ik af en toe Kota Radja, op de hoek van de  Molukkenstraat en de Insulindeweg. Tijdens het wachten op de plastic zak met dozen, bladerde ik dan De Telegraaf door, routine veinzend. Het eten stelde nooit teleur. Vandaag merkte ik dat mijn Chinees weg is. De gevel is verbouwd en er huist nu een hippe horecazaak in, genaamd 505. Er is tegenwoordig heel veel hippe horeca in de buurt, een verbetering met vroeger, dat staat buiten kijf, al houd ik mijn hart vast voor de meeste zaken want ook hippe euro's kunnen maar één keer worden uitgegeven. Geruststellend vond ik dat de nieuwe zaak gespecialiseerd was in de Aziatische keuken, waaronder de saté. Je kon er ook eten afhalen, maar dat heet nu take away. Ik kon zo snel niet zien of er ook een Telegraaf lag.

Metz in de buurt

1 opmerking:

erica zei

Op 10 mei 2014 schreef ik in mijn blog:

Het is een chinees restaurant met een maleise naam en ik kom er langs als ik naar de tramhalte ga. Heel vaak dus.
Ik woon hier nu meer dan acht jaar en ik heb er in het geheel misschien tien keer een tafel bezet gezien, terwijl er toch plaats is voor minstens zestig man. Ook bij de afdeling Afhaal staat bijna nooit iemand te wachten. Mijn buurvrouw heeft mij verzekerd dat ze geen lekker eten hebben.
Ik heb me dikwijls afgevraagd hoe zoiets kan bestaan. Het is toch onwaarschijnlijk dat ze nog altijd hopen dat de loop er in komt.
‘Per heden gesloten wegens renovatie’, staat er nu op de deur en alle ramen zijn dichtgeplakt Het zal me benieuwen wat dat wordt.

De renovatie heeft maanden geduurd. Volgens mij zijn ze in november of misschien zelfs december pas weer open gegaan.
Ik kom er nog altijd heel vaak langs, en zie dus dat er nu weliswaar af en toe klanten in de zaak zitten, maar nog altijd heel weinig. Misschien is het gewoon geen goed punt. Ik ben benieuwd of ze weer tien jaar gaan zitten hopen dat de loop er in komt.