15 december 2006

Wedstrijdstop

...kinderachtig...

De post van de PvdA-afdeling waar ik onder val, lijkt heden ten dage sterk op de direct mail van de Postcodeloterij. Nominaties! Stemmen! Winnaars! Verliezers! Grappig! "Voor de derde keer achter elkaar", meldt de partijleiding mij, "is Ahmed Aboutaleb gekozen tot beste wethouder. De titel 'beste raadslid' ging naar de oppersmurf van de VVD, Eric van der Burg. Mocht u het niet eens zijn met de uitslag, dan kunt u op deze website ook uw stem uitbrengen. Meer dan 800 mensen zijn u voor geweest. Ook daar staat Aboutaleb aan kop. Volgende week maken we bekend wie uiteindelijk het predikaat 'beste wethouder 2006' mag dragen".
Ik wil het niet weten.

Ook de landelijke politiek gaat gebukt onder het wedstrijdjuk. Media menen een kloof te dichten door de leden der Staten Generaal te keuren alsof het deelnemers aan het landelijke kampioenschap balletje balletje betreft. Rita Verdonk schijnt zowel bij de winnaars als bij de verliezers tweede te staan.

Ik ga er niet over, helaas, maar áls.... ja, dan zou ik álle wedstrijden verbieden (stop dat kinderachtige beste burgemeester kiezen), behalve wanneer het erkende sporten betreft en ook alle wedstrijdjes die jongens tot zestien jaar onderling verzinnen, mogen doorgang blijven vinden (verste plassen, eerste 'eerst' roepen, langste adem inhouden onder of boven water). Ook wordt onder de nieuwe wetgeving expliciet een uitzondering gemaakt voor wedstrijdjes die zich-jongens-voelende mannen hebben (eerste bovenop viaduct over de spoorbaan Palma de Mallorca - Inca, eerste bij elke volgende lantaarnpaal, eerste bij naambordje van Algaida), waarbij aangetekend moet worden dat meisjes die met jongens mee willen spelen, ook mee mogen doen.

Metz leest de post

Geen opmerkingen: