18 oktober 2008

Dagboek uit een wachtwijk (22) - Koning, keizer, admiraal...

...Zeeburgkrant oktober...

Zo af en toe stuurt de lokale overheid een feel-good-krantje rond. Het is feest, de zon schijnt en het gaat goed met de buurt. Onze buurt. Teksten en foto's stralen het onwankelbare optimisme uit dat je vroeger ook wel aantrof bij de pukkelige jongens en de mooie meisjes van Youth for Christ. Iedereen is blij en op de kleurenfoto's gaan de wethouders ons voor in dans en spel. Zij onthullen een kunstige bank, zetten een bloemetje buiten (fotomoment!!!), gooien een champagnefles tegen een heipaal (feest!!) en doen in de yogales de buikoefening voor.
Uitroepteken, uitroepteken, uitroepteken.
Intussen worden wij als burgers ook opgeroepen om mee te doen, mee te feesten, mee te helpen, mee te lopen in optochten, knelpunten mee aan te pakken en vuilnisbakken mee te adopteren. Maakt niet uit wat en waarom, als we maar meedoen: "We willen graag dat bewoners overlast melden".
- Nu even ophouden met de scherts! Het is allemaal goed bedoeld en leve het feest. Bovendien is Jorieke, zie het knipseltje hierboven, echt blij en wat is daar mis mee?
Niks.
- Nou dan.
Zit ik alleen nog met de gezagsdragers in de knoop, met de poppetjes op het bord. Voorzitter, okay, dat is de hoogste maar in welke volgorde moet ik de wijkmeester, de buurtregisseur en de gebiedscoördinator zetten?

Metz leest de krant

Geen opmerkingen: