17 oktober 2008

Rat

Het was een pandemonium gisteren bij Pauw en Witteman. De rechtse meid Fleur Agema leek op een Egyptische prinses die na 3000 jaar weer uit de sarcofaag was gestapt en in levenloze zinnen sprak over de dooien in een Zandvoorts verpleeghuis. Ze werd geflankeerd door een neurotische professor doctor Willem Vermeend, die maar niet uitgelegd kreeg, waarom windmolens Nederland uit een recessie draaien en daarom maar prinses Fleur kribbig bejegende, die dat weer niet over haar aristocratische kant liet gaan. Aan de overkant van dit duo zat een aardige maar enigszins slaperige schrijfster, die huiselijk haar hoofd bijna op de tafel vlijde als ze sprak, geflankeerd door Job Cohen, die, fier rechtopzittend, maar dat kan ook het kontrast met de voornoemde schrijfster zijn, de wijze magistraat uithing.
Als extraatje kwam die man Sörensen uit Rotterdam nog via de band tot ons. Met een verbeten trek om de mond noemde hij de keuze van Aboutaleb tot burgemeester van Rotterdam, niet verstandig: 'Als je dan een representant neemt van een groep die in heel Nederland, dus ook in Rotterdam problemen veroorzaakt, dan is dat niet slim'.

Wie zo politiek slim is om van Aboutaleb een representant (vertegenwoordiger) van marokkaanse rotjochies te maken, is een rat.

freek

Geen opmerkingen: