04 april 2014

Boos

Vanuit het westen bekeken is Leeuwarden een gemoedelijk plattelandstadje in het verder lege Friesland, maar dat is niet helemaal waar. Leeuwarden is weliswaar niet groot, maar wel grootstedelijk. Zo is er een flinke hoerenbuurt, groot gegroeid in de tijd dat de Leeuwarder veemarkt wekelijks duizenden buitenlieden trok en het heeft de armste en meest kansarme buurt van Nederland. En er wordt regelmatig geschoten in Leeuwarden.
De voetbalclub van Leeuwarden, Cambuur is ook een echte volksclub en haar rumoerige harde kern komt uit het kansloze jonge en werkloze proletariaat. Dat jonge volkje rammelde afgelopen dinsdag niet aan haar ketenen, maar aan het hek van het Cambuurstadion om verhaal te halen bij een brave trainer, die voor een paar centen extra een nieuwe uitdaging had gevonden bij mijn club.
De trainer smeerde 'm, de inbrekers bleven achter en zullen later van de clubleiding een stadionverbod krijgen. Het is raar maar waar, de onderklasse trekt, ondanks de ketelmuziek die ze maakt, toch altijd aan het kortste end.

freek

Geen opmerkingen: