21 mei 2007

Foto's!

...links de Volkskrant, rechts Het Parool, beide 21 mei...

Was er geen fotojournalist in de buurt? Ik zou die bussen wel eens willen zien. Gesloopt en al. Of hebben de Volkskrant en Het Parool, zonder daarover nadere mededelingen aan de lezers te verstrekken, ergens tijdens die niets ontziende digitale vooruitgang, besloten dat de fotojournalist aan de dijk kan worden gezet?
Terwijl die nu node gemist wordt. Zie maar wat het ANP in de loop van de dag op het net zette:

ALMERE (ANP) - Een groep van honderd mensen heeft vrijdagavond niet twee stadsbussen in Almere vernield. De politie meldde zondag onder meer dat het interieur werd gesloopt en dat er vechtpartijen plaatsvonden. Maar Connexxion betwist dat. Volgens een woordvoerster is de groep niet binnen geweest en zijn de bussen ook niet beschadigd. De groep heeft volgens haar bij beide bussen aan de buitenkant aan de knoppen gedraaid. Daardoor viel de luchtdruk weg en konden de voertuigen niet meer rijden. Een woordvoerder van de politie bleef maandag bij zijn verhaal. ,,Collega's hebben hun eigen waarnemingen en de verklaringen van de chauffeurs in een dagrapport verwerkt.'' Voor de politie is de zaak overigens afgedaan. ,,Connexxion doet geen aangifte, dus dan heeft het voor ons geen enkele zin om er nog iets mee te doen.''

Dat is toch jammer. Niet gesloopt! Niet door tientallen jongeren laat staan door honderd mensen. Net zo als dat ene meisje - het is meen ik al weer drie jaar geleden - niet door tien Turken in brand was gestoken en die dochter van de Gelderse gedeputeerde niet door een onbekende uit huis was gesleurd en voor lijk op het tuinpad was achtergelaten. Als de slachtoffers het niet bedenken doet de politie het wel. Of de media. Maar die hadden daar tenminste nog een controlemechanisme voor.
Checken.

Metz leest de kranten

Geen opmerkingen: