15 mei 2007

Lector Rob


Omdat hij les gaat geven over dikke kinderen op de Haagse Hogeschool, is Rob Oudkerk te gast bij Pieter Jan Hagens op Radio 1. Denkt hij. Maar Pieter Jan Hagens heeft hem natuurlijk alleen maar gevraagd omdat hij drie jaar geleden als wethouder zwaar over het randje tippelde. Een collega-docent van die Haagse Hogeschool vindt hem daarom bij voorbaat al geen voorbeeldige leraar en ziet hem liever gaan dan komen.
Zit wat in.
Oudkerk onthulde nu aan Hagens dat het voor zijn gezin pijnlijk was dat die affaire weer werd opgerakeld. Wat hem betreft is dat voorbij.
Kan ik me ook iets bij voorstellen. Maar dan is het van tweeën een. Je wilt die periode achter je laten en gaat dús niet in op uitnodigingen van radio en tv. Je weet immers waar ze over gaan zeuren. Of twee: alles overziend weegt het gedonder niet op tegen de kick van een mediaoptreden. In dat geval vervalt je klaagrecht.
Wacht even.
Er is ook nog mogelijkheid drie. Rob Oudkerk is oprecht van mening dat Rob Oudkerk voor de radio wordt gevraagd omdat Rob Oudkerk les gaat geven op een Hogeschool. Lector!
Dat zal het zijn, ja. Verblind door ijdelheid niet in staat om over de gevolgen van zijn handelen na te denken.
Had-ie wel eens eerder last van.

Metz luistert radio

Geen opmerkingen: