29 januari 2007

Bonnie St. Clair (52)

...Het Parool, vandaag...


Met de huidige stand van de wetenschap is het mogelijk razend snel iemands cholesterolgehalte, mate van bijziendheid of kans op prostaatkanker vast te stellen. Moet met het IQ toch ook kunnen? Dat we dus niet een hele BN-avond hoeven uit te zitten om te ontdekken dat Bonnie St. Clair een IQ heeft van 52? Gewoon drie vragen laten beantwoorden binnen een minuut, even op een knopje drukken en hup: 52! Kijk, dat is vooruitgang waar elke krantenlezer wat aan heeft. Het zou mooi zijn als journalisten voortaan achter een naam tussen haakjes het IQ vermelden in plaats van de leeftijd.
Bonnie St. Clair (52). Zij blij, wij blij.
De reacties van de buurtbewoners uit IJburg, waar gisteren een man zijn vrouw lijkt te hebben gedood, worden dankzij deze vernieuwing ook direct begrijpelijk. De laatste zinnen uit bovenstaand krantenknipsel gaan dan namelijk als volgt: " 'Ik kom uit de Indische Buurt en ben hier ook komen wonen om van allerlei overlast af te zijn. En nu dit,' zegt een bewoonster (38) van de straat. Een andere bewoonster (41): 'En het is niet eens sociale woningbouw waarin het gebeurde...' "
Werkelijk iedereen gaat erop vooruit met deze innovatieve toevoeging: de krant geeft zinvolle informatie, de lezer begrijpt het plotseling, de genoemde dames blijven jong. Jammer alleen voor Esmaa - de meiden van Halal - Alariachi (123). Maar ach, wat deert het, die zal wel uit de Indische buurt komen.



...Esmaa Alariachi (123)...

Metz leest de krant

Geen opmerkingen: