23 januari 2007

Geen wodka?

...Het Parool, 23 januari...

Hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrant bracht op de radio met een ingehouden, nonchalante, op bastoon gemompelde, nauwelijks verstaanbare trots (waar hebben we het over? kom op jongens, aan het werk) ten gehore dat hij de onthulling van de geheime, op een USB-stick (James Bond!) opgeslagen en in-bezit-van-de Volkskrant-verkerende documenten over de Nederlandse ambassade in Polen, het verschilletje vindt maken met de nieuwe gratis krant De Pers. Had De Pers niet. Wij wel. Vind je het gek? "Wij hebben 200 redacteuren. De Pers 30. Dat zou wat uit moeten maken."
Het Parool wilde het nieuws niet missen. Niet op pagina 1 en voluit op pagina 15, zoals de Volkskrant vanmorgen zijn veren spreidde, maar toch bovenaan de 2. 'Rel om USB stick'. 'Vertrouwelijke documenten'. Wauw.

Hoezo rel?
En hoezo vertrouwelijke documenten?
Elke koper van een nieuwbouwwoning in dondert niet welke Vinexwijk, beschikt over een ordner met exact dezelfde documenten. Briefwisselingen over lekkende kozijnen, afbladderend stucwerk, loszittende vloerdelen, de kachel doet het niet, de architect is een miskende zondagsschilder en de aannemer een boef.
Tjonge, jonge.
"Tijdens het drogen is de betonlaag gaan scheuren" onthult De Volkskrant. Had De Pers niet! Maar, eerlijk is eerlijk, ook blijkt uit de documenten ("gevoelige informatie over de Nederlandse ambassade in Polen") dat de ambassade recepties organiseert waar geschonken wordt. Op de bestellijst staan vier flessen champagne, één fles cognac, één fles gin. Ik mis de drie kratten wodka. Het gaat werkelijk mis daar in Polen.

Metz leest de krant

Geen opmerkingen: