01 januari 2007

Lot

Na meerdere dagen achtereen Radio 2 te hebben geluisterd, is het mijn voornemen het in 2007 geheel en alleen bij Radio 1 te houden. Een voornemen dat reeds op de eerste dag van het jaar onder vuur wordt genomen door Radio 1 zelf! Max van Weezel schakelt vanuit de studio in Hilversum live over naar verslaggeefster Trudy van Rijswijk. Je hóórt haar staan daar midden in Liempde, capuchon half weggeschoven van haar natte haardos, windkap op de microfoon, schreeuwend naar de camera, met op de achtergrond vage silhouetten van schuifelende mannen.
- "Hoe is de situatie momenteel daar in Liempde, Trudy? Wat gebeurt er met de zielige stumpers die géén lot hebben gekocht? Is daar al iets over bekend, Trudy?".
- "Ja Max, het is op dit moment zo dat de mensen uit Liempde mét een lot binnen de beukenhaag op het centrale plein staan opgesteld. Aan de buitenzijde van de beukenhaag zijn alle mannen zonder lot bijeen gebracht. En ja, wat er precies zal gebeuren als om 5 uur de uitslag bekend wordt gemaakt, dat weet niemand, maar ik heb wel gezien dat er vlak buiten Liempde tientallen bussen klaar staan om deze mannen af te voeren. Het zit de autoriteiten niet lekker, Max, zoveel is duidelijk, en de organisatie beraadt zich nu dus over hun lot."
-"Dank je Trudy. We zullen direct na vijven weer contact met je opnemen om te horen hoe het afloopt daar in Liempde. In Indonesië is vanmorgen een vliegtuig neergestort. Aan boord bevonden zich 102 mensen".

Metz luistert radio

Geen opmerkingen: