18 maart 2013

Derksen

Mijn club wordt gegijzeld door ene Derksen, een onfatsoenlijke, kleinzerige man met psychopate trekken. Alhoewel hij zich kleedt en uit als een buitenstaander van het old boys netwerk, wat de voetballerij op bestuursniveau is, staat hij pal voor de, vroeger, grootste alleenheerser in dit echalon: van der Velde. Ik plaatdeze ex-voorzitter met stip boven de oude, wijlen, van Praag  van Ajax en de van der Heerik van Feyenoord. Potentaten in de voetballerij hebben in de eerste plaats geld, om zo'n plaats te bemachtigen en in de tweede plaats de geldingsdrang van een bronstige stier.
Ze zijn zeer aimabel in de omgang, maar leg ze niet een strobreed in de weg, want dan ben je de pineut. Het rechtse levensgevoel doet verlangen naar zo'n  sterke alleenheerser, dus ze krijgen altijd de handen van het volk op elkaar.
Dat die Derksen, die zich graag laat voorstaan op zijn losse rock 'n roll levenstijl, zich als schutspatroon opwerpt van de autoritaire krachten in de sport en alle onder-de-gordel-stoten gebruikt om zijn gelijk te krijgen, toont zijn eigen grote hang naar macht aan.
Gelukkig is die Derksen een klein mannetje met een beperkt repertoire, maar anders zou hij gevaarlijk zijn.

freek

Geen opmerkingen: