03 oktober 2013

Volkert

Volkert van der G gaat binnenkort op proefverlof, tenminste als Teeven dat goed vindt.
Na deze mededeling in het nieuws, liep het scherm weer vol met familieleden van Pim. De publieke omroepen moesten heel wat af coördineren om de 'maatschappelijke onrust'   aan te jagen. Die onrust moet er voor zorgen dat V. nog een tijdje binnen blijft. Zo zagen we in het journaal zus Jet Fortuyn, die slechts voor weinig onrust zorgde naast dat schilderij van Pim, waarvan Jet zei dat ze een groter portret  had verkocht, want 'wij wonen hier en niet Pim'. In het eindshot rookte ze tevreden een sigaretje.  Die kritiekloze houten  jezus van de EO had twee leden, broer en neef, van de familie in zijn programma Debat op 2.
De broer probeerde te beredeneren waarom van der G binnen moest blijven, maar toen iemand zei dat het proefverlof ook gevaar voor van der G, betekende, onsnapte hem toch de zin: 'Als dat zo is mogen ze hem van mij morgen vrijlaten'. De neef mompelde slechts wat onheilspellende bedreigingen richting V.
Bij Pauw en Witteman tenslotte, mocht good old  broer Marten aanschuiven, de staatsman van de familie, die overal een mening over heeft.
Het wordt nog lastig voor V om straks of over een jaar de neus buiten de deur te steken, Daar hebben de publieke omroepen wel voor gezorgd.

Geen opmerkingen: