22 oktober 2007

Kuiken kort

...Attje Kuiken...

Wat moet je doen om stoute kinderen op het rechte pad te krijgen? 'Korten', zegt Kuiken want zij zit voor de PvdA in de Tweede Kamer en PvdA-ers zeggen altijd 'korten' als ze mensen willen veranderen. Vanmiddag mocht zij in het programma Stand.nl tien minuten lang uitleggen dat rotkinderen beter worden als je hun dweilen van ouders de kinderbijslag afpakt.
Waarom verzinnen politici zulke maatregelen? Niet om iets nieuws mogelijk te maken. Ouders van minderjarige belhamels kunnen nu ook al beboet en vervolgd worden. Daar hebben we wetten voor, met agenten van politie, officieren van justitie en rechters die zowel kinderen als ouders gepast kunnen straffen.
Waarom komt Kuiken dan op de radio met een pleidooi voor korten? Om op de radio te zijn natuurlijk!
Allemaal heel gewoon, geen nieuws dus, maar gelukkig maakte Kuiken er toch tien mooie radiominuten van. Als u zich vanavond verveelt zou ik u willen aanraden even naar Kuiken te luisteren. De site van Stand.nl heeft haar spreekbeurt voor u bewaard. Inhoudelijk is haar verhaal niet van belang, ze heeft twee loze argumenten die ze achttien keer herhaalt. Nee, het zijn haar manoeuvres met woorden en zinsdelen die pijn doen. De ene kreupele zin struikelt over de andere omgevallen letterkast. Lidwoorden, voorzetsels en werkwoorden verlaten in willekeurige volgorde haar mond.

Metz luistert radio

Geen opmerkingen: