03 december 2008

Dagboek uit een wachtwijk (24) - assertiviteit

ACTIVITEITEN IN DE INDISCHE BUURT EN OMGEVING

  • 05-11-2008 TOT 10-12-2008
    Je eigen kracht vinden
    Assertiviteitstraining voor migranten... lees meer
...website Civic Zeeburg...


Een jaar geleden kreeg Civic Zeeburg (een onderdeel van adviesbureau B&A) na een aanbesteding de taak het welzijnswerk in mijn buurt uit te voeren. Voor iets minder geld dan voorheen maar vooral ... anders! Intussen heeft de firma, zonder dat er voorwaarden van betekenis werden gesteld, het volle bedrag geïncasseerd (miljoentje of zes), is daarna gaan mopperen over domme bewoners die de nieuwe koers niet begrijpen, heeft vervolgens nog eens tonnen extra gevraagd (er wonen hier ook zóóóveel Marokkanen) en gekregen, en heeft recent een handvol medewerkers ontslagen (zal de kredietcrisis wel weer wezen). Zo kan het gebeuren dat er in december nog welgeteld één activiteit in de buurt is: "Je eigen kracht vinden - assertiviteitstraining voor migranten".
Ik woon nu een jaartje of dertig in deze buurt, doe al die jaren met Ali en Janneman zaken en praatjes maar nog nooit heb ik bij mezelf gedacht: weet je wat die migranten nodig hebben? Een assertiviteitstraining!
Zal wel bij de nieuwe koers horen.
Terzijde: de woordvoerder van de PvdA in de stadsdeelraad betichtte - terwijl hij extra geld stopte in de achterzak van Civic Zeeburg - de vorige welzijnsinstelling van "hufterig gedrag" omdat deze het telefoonabonnement had opgezegd aan het einde van de contractperiode.
Die heeft ook al geen assertiviteitstraining nodig.

Metz in de buurt

Geen opmerkingen: