08 februari 2010

Schouwtoneel (2) – iedereen

Schrijvers van de verkiezingsprogramma’s voor Stadsdeel Oost zijn meesters in het intrappen van open deuren. Het verkondigen van loze algemeenheden gebeurt op een dermate serieuze toon, dat ik een glimlach niet onderdrukken kan. Een hele reeks glimlachen.
“We willen een tolerant stadsdeel waar mensen vrij kunnen zijn”, verrast de PvdA ons. En: “Iedereen heeft recht op veiligheid”. Je moet er maar opkomen. Hebben andere partijen misschien een onderscheidende gedachte? “D66 Oost wil dat iedereen kan deelnemen aan het leven in het stadsdeel”. Dank u. Als het aan GroenLinks ligt “verdient iedereen kwalitatief goed onderwijs.” En ook: “GroenLinks wil dat iedereen kansen krijgt om zichzelf te ontplooien”.
Iedereen dit, iedereen dat, zo schieten we echt niet op met de politieke profilering in ons stadsdeel. Vol verwachting duik ik in het programma van de lokale partij Meerbelangen, maar helaas, daar ligt dezelfde plaat op de pick-up: “Voor iedereen, nu en in de toekomst”. En wie mogen er van Meerbelangen meedoen, nu en in de toekomst? “Wij vinden dat iedereen moet kunnen meedoen in onze samenleving”. Ook D66 kijkt vooruit: “Naar de toekomst toe kiest D66 er voor om ons stadsdeel verder te ontwikkelen”. Maar, het moet gezegd, ze hebben wel een origineel standpunt over de jeugd: “Kinderen en jongeren kunnen zich beter ontwikkelen als zij zich goed bewust zijn van de verleidingen van de stad.”
Hup, naar de Wallen met de hele klas!

Metz leest verkiezingsprogramma’s

Geen opmerkingen: