24 februari 2010

Schouwtoneel (5) - knorrepot

“Dapper, Duidelijk en Daadkrachtig”, dat is het motto van de PvdA-afdeling Oost in de verkiezingscampagne. Duh-Duh-Duh, mijn gedachten dwalen af naar het motto van Balkenende I. Was dat ook niet iets met duidelijk en daadkracht en wie-weet dapper? Een klein vleugje van mijn gedachtewolk kiest een andere richting en komt uit bij Dappere Dodo en de Vliegende Knorrepot. Jammer dat díé niet meedoet met de deelraadsverkiezingen. Het CDA heeft ook een mooie naam bedacht voor het programma: ”Amsterdam verdient beter”. Als enige heeft het CDA geen eigen programma voor het gebied tussen Weesperzijdestrook en IJburg gemaakt met als reden dat het stedelijk programma volstaat. Het CDA wil zich “hard maken voor” waar de PvdA de hele tijd maar “wil vechten voor”. Ik vind het allebei niks. Waarom slaan politieke partijen altijd zo’n rare nare toon aan? Je kunt toch ook gewoon zeggen wat je wilt?
Over kunst is het CDA wel duidelijk, het moet gezegd. “Architectuur en kunst moeten minder elitair worden, maar meer zorgen voor een gevoel van trots bij de Amsterdammers”. Een tekst waar Stalin zijn snorharen bij zou aflikken.
In de bus lag vandaag een folder van het CDA met op de flipside de vijf punten voor Oost. Toch nog een beetje een eigen programma. Goedkoper wonen voor de gezinnen met kinderen, in een niet al te hoge flat, goedkoop het autootje parkeren, een strand voor de arbeiders om de hoek en heel Oost “is van ons allemaal”. Ik begin nu toch echt te denken dat die C van de CPN geleend is.

Metz leest verkiezingsprogramma’s

Geen opmerkingen: