11 mei 2013

UEFA

"Voetballen op een echt UEFA-voetbalveld, welk kind wil dat nou niet?" staat in de overheidsbode. Welnu, om maar met de deur in huis te vallen: mijn kinderen willen dat niet. Die willen niet voor het karretje van een poenerige oplichtersbende worden gespannen.
Wat is hier aan de hand? Op het stenen strookje met doeltjes en klimtoestellen aan de Kramatweg, de plek waar generaties kinderen van de Flevoparkschool menig speelkwartier rondsliertten, heeft het stadsdeel een - even ademhalen - UEFA Grassroots Day Pitch neergelegd. Dat is een lapje kunstgras met een hek erom. Kost 100 duizend euro maar daar krijg je komende dinsdag bij de opening wel een uur lang Michel Platini en Patrick Kluivert bij cadeau, opvoeders par excellence.
Tikkertje en gewoon ouwehoeren, dat deden mijn kinderen op de plek waar nu een - gaan we weer - UEFA Grassroots Day Pitch voetballen voorschrijft. Zit er misschien een gedachte achter? Ja, zo blijkt als we verder lezen: "De gedachte achter de 'Grassroots' veldjes is om alle kinderen de kans te geven om zijn of haar talenten te ontwikkelen." Gelukkig zijn mijn kinderen te oud om onder de voetbalknoet van de overheid te vallen. Hun talenten liggen namelijk elders, godzijdank buiten bereik van UEFA en lokale overheid.
Eén troost: over een paar jaar komt er geheid een postzegelpark op het dan schimmelende kunstgrasveldje met die verroeste hekken. Hopelijk beslist de buurt tegen die tijd dat er een lapje asfalt wordt neergelegd waar kinderen zelf invulling aan kunnen geven. Een doeltje en een klimrek volstaan.

Metz in de buurt

Geen opmerkingen: