18 september 2012

mening

Cruyff, de door Winsemius terecht omhoog geschreven sporter, die rondstrooit met uitspraken waarbij de oneliners van Boeddha, Jezus Christus en Bolkestein verbleken, heeft zich in zijn sportcolumn in De Telegraaf beziggehouden met de politiek en terecht. Als er één sector in de maatschappij is die op een verlossend woord zit te wachten is het 'de politiek' wel.
En Johan slaat toe, reken maar! Zo deelt hij een rake klap uit door te melden 'dat de verantwoordelijke mensen in de eerste plaats zijn gekozen om Nederland uit de recessie te halen en niet vanwege hun politieke programma'.
Hadden we dat in hemelsnaam eerder geweten dan hadden alle politieke debatten van de laatste tijd kunnen volstaan met het antwoord op één vraag: 'Bent u voor of tegen het oplossen van de recessie?
Eenvoudiger is het niet.
En verder merkt Cruyff terecht op dat 'als je bij verzekeringen extra op je hoede moet zijn voor de kleine lettertjes, de politiek het volk weer vertrouwen moet geven. Om te beginnen door de kleine lettertjes extra groot te maken'.
Mensen, geloof mij, laten we Cruyff volgen op weg naar een nieuw tijdperk.
freek

Geen opmerkingen: