01 september 2012

verkiezingen

Samsom is ook winnaar van het tweede verkiezingsdebat las ik op internet. Ik ben niet gevraagd naar mijn opvatting, maar ben het er wel mee eens. Diederik en zijn ploeg hadden immers een manier gevonden om hem 'staatsmannelijk' over te laten komen. Daarin stonden twee uitdrukkingen centraal: 'het eerlijke verhaal' en 'het hele verhaal' Die beide verhalen vertelde Samsom wel zei hij er bij. Door deze twee uitdrukkingen consequent te gebruiken en zijn eerlijke, hele verhaal steeds te nuanceren met 'het is allemaal niet zo eenvoudig', zette hij de andere kletsmajoren te kijk als opportunistische babbelaars.
In het tweede debat ving Rutte deze truc handig op door in de eerste confrontatie met Samsom meteen het'eerlijke en hele verhaal' als uitgangspunt van zijn betoog te nemen. De hele mispoge begon toen te roepen over eerlijke, hele verhalen. Samsom kon daar dus moeilijk nog's mee komen.
Ik was dus benieuwd hoe hij dat oploste. Dat deed hij knap door de schroef een slagje aan te draaien en het begrip 'eerlijk' te personificiëren: 'Nu doet u het weer, u bent niet eerlijk, mijnheer Rutte!'
En zo kon het gebeuren dat Diederik de volgende dag het eerste item in het acht uur journaal was.
freek

Geen opmerkingen: