04 december 2007

Goedemorgen de mantelzorger (51) - ja zuster nee zuster

Annie M.G. Schmidt beschreef voor Ja Zuster Nee Zuster een mooi kringetje in het liedje 'Hallo, zei de muis': de muis is bang voor de kat, die bang is voor de hond, die bang is voor de man met de stok, die bang is voor moeder de vrouw, die bang is voor de muis.
Ook bekend is de baas die vader ontslaat, die moeder mept, die dochter uitscheldt, die de hond schopt, die de baas bijt.
De marktwerking levert een nieuw kringetje op: buurvrouw De Vries klaagt bij de ziektekostenverzekering, die klaagt bij het taxibedrijf, dat klaagt bij buurvrouw De Vries.
Allemaal vanwege de taxikosten die de buurvrouw terugvorderde (en kreeg) van het Zilveren Kruis omdat het aangewezen taxibedrijf verstek liet gaan. Dat dus boos opbelde. Hoe kwam ze erbij dat hun taxi te laat was? De chauffeur had daar een heel ander verhaal over! En waarom moest ze eigenlijk zonodig naar het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis?
Buurvrouw De Vries, in normale doen zeer goed in staat brutale klanten af te blaffen, was even van slag. Ja, ja en nee, nee sputterde ze eerst nog tegen, tot ze zichzelf herpakte en de mevrouw van het taxibedrijf de mond snoerde. "Voor mijn lol! Nou goed?"

Metz de mantelzorger

Geen opmerkingen: