31 augustus 2012

SGP

Het schoot me vannacht te binnen en ik werd weer kwaad. De blozende Cees van de SGP praatte bij Knevel en van den Brink krom, wat hij in navolging van zijn christenbroeder in de U.S. rechtuit gezegd had over dat eitje dat zich schielijk terugtrekt als ze in de gaten krijgt dat haar bazin wordt verkracht. Tenenkrommende christenpraat met veel woorden als 'compassie en mededogen '.
Na frisse Cees kwam een Belgische kerkjurist die op kalme toon uitlegde dat de volkswoede in België over de vrijlating van de ex-vrouw van Dutroux wellicht begrijpelijk was, maar niet terecht.
Iedereen is gelijk voor de wet, zo betoogde hij en vrijlating hoeft niet vergeving te betekenen.
Hij vond het een daad van naastenliefde van de Clarissenzusters om Michele Martin in hun klooster op te nemen. Ik kon hem volgen, maar Cees niet. Die betoogde dat eigenlijk de zusters de schuld waren van de vrijlating van Martin, omdat deze gedetineerde immers alleen kon worden vrijgelaten als ze een huis en haard had buiten de gevangenis. En die had ze niet zei Cees, dus had ze in het cachot kunnen blijven, maar ja,... die zusters!
Farizeeër, die Cees!
freek

Geen opmerkingen: