08 oktober 2012

Politiek

Laat ze in Den Haag maar formeren, bij ons op het platteland gaat de politiek onverdroten en moedig voorwaarts met het verbeteren van onze samenleving. Zo dringt de lokale PvdA aan op financiĆ«le steun aan een burgerwacht in een aanpalend dorp. Lokalo's dringen al patrouillerend 's nachts de criminaliteit terug en willen daarvoor subsidie. En natuurlijk, de PvdA doet haar naam als subsidiepartij eer aan en wil geld zien voor een initiatief,  dat wat mij betreft 'behoorlijk rechts van het midden' is.
Het CDA is hier helemaal grensverleggend bezig: die(quote) 'maakt zich sterk voor een onderzoek naar een bushalte bij de begraafplaats'. Kijk, dan heb je lef om als lokale ouderenpartij: sterk maken voor een onderzoek..
De VVD hoor je hier weinig, alhoewel ze hier ook met velen zijn, maar ze zien politiek bedrijven toch meer als een genoeglijke vrijetijds besteding, zoals de liberale traditie een beetje voorschrijft.
Ze laten ons wel weten, dat de lokale VVD Tweede Kamerkandidaat maar liefst 75 voorkeurstemmen heeft gekregen.

Dus als het even meezit, kunnen we straks uitstappen bij de begraafplaats en worden we na een uit de hand gelopen biljartavondje, 's nachts goedmoedig toegezwaaid door de burgerwacht en laten ons Tweede Kamerlid vragen stellen over de toegenomen criminaliteit in onze contreien.

Kan Teeven weer een quote kwijt!

freek

Geen opmerkingen: