05 november 2012

club

Het gaat niet goed met mijn club. De tribunes, die vorig jaar mudvol zaten, vertonen grote blauwe gaten met lege stoeltjes. De prestaties passen weer bij een club in een dorp dat twee keer zo klein is als Venlo en er speelt geen landgenoot meer in de basis. We zingen nog wel staande ons volkslied voor de wedstrijd, maar de indruk bestaat dat de lange zijdes niet meer meezingen en dat het geluid uitsluitend vanaf achter de doelen moet komen, waar ik ook zit.
Zo'n club als de mijne gedijde het beste onder de amicale maar strakke regie van een plaatselijke mecenas en dat was in ons geval Riemer. Die had het voor het zeggen en toen hij dat niet meer had werd hij een beetje narrig en konden zijn opvolgers geen goed meer doen. Dat kunnen ze trouwens ook niet want de huidige voorzitter heeft het vorig jaar eens gepresteerd om ons volkslied te laten spelen door een harp en twee violen. Dat zo'n man niet begrijpt dat wij hoempapa eisen is mij een raadsel. Waarschijnlijk heeft hij gedacht dat het voetbalvolk te verheffen viel.
Naast deze manager is onlangs een commerciële jongen aangesteld als adjunct. Het type getoupeerde haartjes en een uitgedunde stekelkuif. Zoiets verwacht je bij Ajax, maar niet bij ons. De enige die zich hier normaal gedraagt zoals wij dat gewend zijn is Marco van Basten en die woont in Amsterdam aan het Vondelpark.

freek

Geen opmerkingen: