10 februari 2009

Capuboerka

...Het Parool, 7 februari...


De drukte over het boerkaverbod is weer verstomd en terecht. So what als vrouwen over straat willen voortschuiven als een rol tapijt. Zo lang ze maar herkenbaar zijn als je met elkaar te maken hebt: op school, op het werk, op de naturistencamping, om eens een paar van dat soort locaties te noemen.
Nee, dan de totale gezichtsbedekking die groepjes voetbalsupporters verkiezen wanneer ze kwaad in de zin hebben. Daar zouden clubs, KNVB en Tweede Kamer zich, nu eens met rede, druk over mogen maken. Dat heeft namelijk niets te maken met religieuze afzondering of puberaal verzet maar louter met berekening. Zonder herkenning immers geen identificatie. En zonder identificatie geen strafvervolging voor vernieling, bedreiging en geweld.
Wat let de clubs om binnen hun poorten de totale gezichtsbedekking te verbieden? Weg met die capuboerka's! Alleen als het onderweg van huis naar het stadion pijpestelen regent, mag de capuchon van het regenpak tijdelijk over het gezicht worden dichtgeveterd. Maar rond het sportveld vertoont iedereen gewoon een neus, twee ogen en een mond. Om "Citroen, citroen, citroen, Hoofddorp Boys wordt kampioen" mee te roepen bijvoorbeeld.

Metz leest de krant

Geen opmerkingen: