09 februari 2009

Zingen

Eergisteravond was ik weer bij mijn cluppie. Ze wonnen, deze keer van NAC. Bij ons speelt ene Popov op de linksbackplaats. Over deze Povov, een Balkanner, was vorige week uitgebreid in ons prachtblad te lezen. Hij was aan de zwier gegaan na de verloren wedstrijd tegen Vitesse en door de politie aangehouden. Onze Povov had zes keer de hoeveelheid toegestane alcohol in het bloed, reed op twee lekke banden en op een éénrichtingsweg, tegen het verkeer in.
Bezopener kan je ze niet hebben.
Maar goed, de trainer zei dat er een onderscheid moest zijn tussen privé en werk, dus Popov speelde. Straks doet hij dat tussen z'n taakstraf door.
En hij speelde alsof de politie hem op de hielen zat, alsof hij alle restjes alcohol in zijn lichaam aan het verbranden was. Hij maakte met een snoeiharde kopbal de eerste goal en langzaam rolde vanaf de tribune het gezang, dat begon op de staantribune met de harde kern supporters: 'Daar moet op gedronken worden, hi, ha, ho'.
Tien minuten voor tijd werd hij gewisseld, een publiekswissel, al had ik hem, als ik trainer was geweest, de longen nog uit zijn lijf laten lopen. Het stadion nam massaal afscheid van Popov: 'Popov is de BOB van Heerenveen, Popov is de BOB van Heerenveen, Popov is de BOB, Popov is de BOB, Popov is de BOB, van Heerenveen'.
Hij zal het tot in de kleedkamer nog gehoord hebben en misschien heeft hij het begrepen.

freek

Geen opmerkingen: