02 april 2013

Verkiezingen

In het najaar zijn hier verkiezingen, voor de gemeenteraad. Dat komt omdat onze gemeente gaat fuseren met twee andere gemeenten. Ons territorium beslaat straks de hele zuidwestkant van Friesland en dat is een flinke maat.
Verkiezingen zijn altijd een kolfje naar de hand van de afdeling Burgerzaken van een gemeentehuis. Deze afdeling, die laag in de pikorde van een gemeentelijke organisatie staat, immers men schrijft nauwelijks beleidsnota's, maar deelt paspoorten uit, schrijft boorlingen in en huwt paren; deze afdeling beleeft zijn 'finest hour'  als er verkiezingen zijn. Men is plotseling belangrijk.

Maar, laat onze huidge gemeente weten: ' de deskundigen die de vorige keren de verkiezingen op poten hebben gezet, hebben een andere functie gekregen, of zijn wegens ziekt langdurig afwezig.'
Hier klinkt al het leed van een organisatie in door, die al gefuseerd is: niemand kan of wil meer een verkiezing organiseren.
Dus doet een bureau uit Rijswijk dat voor de somma van € 37.825,-
Onder de honderden ambtenaren is niemand meer te vinden voor het handwerk van het organiseren van verkiezingen. Allemaal druk met duiken of beleidsnotities schrijven.

freek

Geen opmerkingen: