26 januari 2008

Dagboek uit een wachtwijk (11) - verhuizen

De lokale overheid in mijn vogelaarwijk is zo druk bezig met de verkondiging van het nieuwe woord (gentrification! civil society! prachtwijk! wereldwijk!) dat ze vergeten de afgesproken diensten te leveren aan burgers. Problemen oplossen en een beetje gemeenschapszin kweken, dat moeten die burgers voortaan maar onderling regelen. Via een heuse aanbesteding is de firma Civic (ook zo'n woord) ingehuurd om ontmoeting en verheffing te organiseren, maar ja, dat is een echte marktpartij dus die schraapt nu de kas leeg en is over drie jaar voorgoed vertrokken.
Waar moeten intussen de buurtbewoners met schulden naar toe? Buiten de buurt worden zij niet geholpen, elk stadsdeel helpt alleen zijn eigen bewoners. Maar kunnen zij nog ergens ín de buurt terecht?

...Ambonplein 55...

...Ambonplein 55, klik op de foto voor een groter beeld...

Jawel, maar dan moeten ze eerst verhuizen naar stadsdeel Centrum. De dienstverleners van dát stadsdeel (de Blankenberg Stichting) hebben namelijk op het Ambonplein 55 (midden in de Indische Buurt, om de hoek van het schuldeloze pand van Civic aan het Obiplein), een kantoor gehuurd waar schuldhulpverleners werkzaam zijn. Uitsluitend voor inwoners van het stadscentrum. Wel fijn dat buurtbewoners met schulden kunnen zien dat er van alles mogelijk is.

...loket voor schuldhulpverlening van Civic, Obiplein...


Metz in de buurt

Geen opmerkingen: