23 januari 2008

patjepeeër

Umwertung aller Werte. Wilders stelt de natie gerust: geen paniek over die film, wacht nou eerst maar rustig af. Hiermee heeft hij zijn manipulatieve gedrag tot bijna plebeïsche kunst verheven.
Eerst in navolging van Theo van Gogh een film aankondigen die de koran en islam in hun ware 'perverse' gedaante zal laten zien. Al een glimpje van je bedoelingen duidelijk maken, door de niet-haatzaaiende passages van de koran de omvang van een Donald Duck toe te meten. Daarna achterover leunen, de pers het werk laten doen en die zo nu en dan een beetje voeren. Tevreden rondkijken hoe de samenleving onrustig wordt. Een beetje smalen over een overheid, die gedwongen is om preventieve maatregelen te nemen, ondanks het dilemma: als je niks doet en er gebeurt iets zit je fout; als je wel iets doet en er gebeurt niks zit je ook fout. En bij succes van deze strategie de tijd nog even oprekken voor het maximale rendement, door de film nog even uit te stellen. En dan het lef hebben om het volk gerust te stellen.
Deze Goebbelsiaanse patjepeeërige propagandastrategie werkt dus, maar je moet er niet aan denken dat zo'n type meer macht krijgt in dit land. Wat, God, Allah en hoe ze allemaal ook mogen heten, verhoede.
freek

Geen opmerkingen: