31 januari 2008

Dagboek uit een wachtwijk (12) - carrousel

Midden in een stad of dorp een gebouw aanwijzen speciaal voor jongeren, dat geeft gedonder. Het is niet voor niets dat in het oosten van het land de jeugd - het gezeur zat - buiten de bebouwde kom een aannemerskeet in bezit neemt om Grolsch te drinken. Maar zo lossen wij, stadse mensen, dat niet op. Wij suggereren een plekkie, starten inspraak, beslissen dat het doorgaat op dat plekkie of juist op een ander plekkie en hebben draagvlak. Maar nog geen jongerencentrum!
In mijn eigen vogelaarbuurt is al drie keer officieel door de stadsdeelraad besloten, soms mét, soms zonder inspraak, dat het jongerencentrum nu echt en definitief wordt gevestigd op 1: Javaplantsoen, 2: Batjanstraat, 3: Makassarplein.
Dit zoeken en besluiten duurt nu al een paar jaar. Intussen is er in het echie nog niets gebeurd. So what?, kun je de schouders ophalen. Eigenlijk gaat het zonder jongerencentrum wel goed in de buurt. Is Amsterdam welbeschouwd van zichzelf al niet één groot jongerencentrum? Maar goed, dit terzijde. Interessant is dat de nieuwe welzijnsclub (het voor trouwe lezers bekende Civic) nu voorstelt het jongerencentrum niet op het Makassarplein te vestigen maar aan het Javaplantsoen! Hé, denken de jongeren, waren we daar niet al een keer niet geweest?

Metz in de buurt

Geen opmerkingen: