05 januari 2008

Oude foto

...Het Parool, 29 december 2007...

Ik zag bovenstaande foto en wist direct: dit beeld ken ik. Waarop een graaftocht volgde door oude dozen, plastic zakken, insteekmappen en plakboeken en verdomd, ik vond 'm. Onderstaande foto is gemaakt op 3 september 1997. En wel door Joost (of was het Maarten?), net voordat Rudy Giuliani mij uitgebreid de hand schudde. Fred Teeven - de polderversie van crimefighter Rudy - zal jaloers zijn.


...Brooklyn, 3 september 1997...

Er zijn verschillen tussen beide foto's. Wij stonden destijds als handjevol blanken tussen een duizendkoppig pikkiezwart publiek in Brooklyn (het was de tijd van de campagne voor zijn herverkiezing als burgemeester van New York) en je zag de oortjesmannen Rudy naar ons toe duwen: "Dáár, een paar blanken. Nu handje geven!"
Rudy was op zijn top.
De Rudy Giuliani van 2007 ligt uit de markt. Zijn overhemd is nog hetzelfde maar hij is wel twee vrouwen verder. In Salem is hij alleen. Gelukkig staat zijn nicht langs de route.

Metz leest de krant

PS. Rudy Giuliani heeft de naam de criminaliteit in New York te hebben gehalveerd. Da's niet waar, zo bleek later uit onderzoek. De scherpe daling van de criminaliteit tijdens zijn bewind (-57%), kan bijna geheel verklaard worden door de legalisatie van abortus bij kansloze tienermeisjes, vijftien jaar eerder. Zo simpel is het soms.

Geen opmerkingen: