30 november 2007

Niet zozeer

__________________________________________________________

Het Politiek Café PvdA Amsterdam

combineert elke maand debat met gezelligheid!

Op vrijdag 7 december 2007 wordt gedebatteerd over:

De Staat als Opvoeder

De inleiders zijn:

  • Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Slotervaart
  • Fred Teeven, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, voormalig Officier van Justitie.

Gespreksleider: Walter Etty

De vraag is niet zozeer of de overheid zich mag bemoeien met de opvoeding die ouders hun kinderen geven; daarover zijn de meeste partijen het wel eens. Het is meer een kwestie van hoever de overheid zich met de opvoeding moet bemoeien als ouders dat niet doen.

Daarover discussiëren Ahmed Marcouch en Fred Teeven onder leiding van Walter Etty op vrijdagavond 7 december a.s. Discussieert u mee?

___________________________________________________________

...email van de PvdA-Amsterdam...


Ik discussieer even niet mee. Komt door het zinnetje: "De vraag is niet zozeer of...". Mischien is de vraag namelijk juist wel of de overheid zich mag bemoeien met de opvoeding.
Zozeer.
De overheid wil zich vandaag de dag, als een zelfbenoemde schade-expert van de collectieve staatsverzekeringsmaatschappij, bemoeien met van alles waar de overheid nou net níét voor is. Een goede infrastructuur, onderwijs voor iedereen, hoog genoege dijken, helpen dat de immense rijkdommen eerlijker verdeeld worden over de hele wereld, zonder scrupules zorg leveren aan wie het nodig heeft, adequate politie en justitie, openbare hygiëne, eerlijke verdeling en levering van publieke waar, voor mijn part defensie, dáár moet de overheid zich zozeer mee bemoeien.
Het lijkt zo makkelijk. Maar de partijen (die het - veeg teken - grotendeels met elkaar "wel eens zijn") bemoeien zich liever met de gang van zaken in uw en mijn huiskamer. Ik doe niet open als de overheid aanbelt.

Metz leest de email

Geen opmerkingen: