20 december 2012

Thialf

Ze zitten hier billen te knijpen in het hoge Noorden. Wordt Thialf verbouwd, gesloopt en nieuw gebouwd en hoe dan verder?  De politiek laat zich van haar stroperigste kant zien, want we onderzoeken, berekenen en ontwerpen al jaren dat het een lieve lust is, maar besluiten nemen, ho maar! Nu hebben onze Provinciale Staten, terwijl ze gisteren uiteindelijk moesten beslissen toch weer een extra onderzoek gevraagd dat in februari klaar moet zijn. Een schaamlaponderzoek dus.

Voor duizend euro per dagdeel lever ik een rapport af dat klinkt als een klok. Samengevat: slopen die handel en er een volkstuin voor de voedselbank van maken. Schaatsen doen we weer lekker op buitenijs. Bovendien is het zo'n klein sportje in de wereld dat het toch binnenkort van de Olympische Spelen wordt verwijderd vanwege het feit dat er te weinig landen zijn waar deze sport nog wordt beoefend.
We benoemen de Nederlandse kampioenen schaatsen op diverse afstanden, die deze titel behalen op een ondergespoten weilandje in Emmer Compascuum meteen tot Europese en wereldkampioenen; scheelt veel treurige ritje met de koets door één of ander dorp.

En al die rare toeschouwers met Vikingkhelmen, oranje pruiken met vlechtjes en vies gesabbelde weggooiknuffels hevelen we over naar de uitwedstrijden van het Nederlands voetbalelftal en hebben gratis toegang bij alle schaatswedstrijden waar dan ook in dit land.

Friesland Thialfvrij, Friesland Thialfvrij!

freek



1 opmerking:

erica zei

Goed zo.